Antena 3 CNN Economic Biz News Pogea ameninţă cu reducerea salariilor

Pogea ameninţă cu reducerea salariilor

Pogea ameninţă cu reducerea salariilor
Sursa foto: gheorghe pogea emil boc
26 Feb 2009   •   01:48

Ministrul Finanţelor a găsit modalitatea prin care să evite cât mai mult din efectele crizei şi să menţină România în limita deficitului prognozat de 2% din PIB. Pe măsură ce veniturile la buget vor scădea, el va umbla la salariile funcţionarilor. Iar această perspectică nu este departe dacă se are în vedere că numai pe luna ianuarie veniturile statului au scăzut cu peste 8%.
?Vrem să limităm reducerea creşterii economice a mediului privat prin investiţiile pe care le-am programat. Dacă veniturile publice vor scădea prin aceste involuţii în economie, vom recalibra cheltuielile publice. Dacă trebuie reduse cheltuielile cu personalul, o vom face?, a declatat Gheorghe Pogea, citat de Cotidianul
Cheltuielile prevăzute pentru acest an în bugetul de stat sunt de 94,7 miliarde de lei, din care 15,6 miliarde de lei reprezintă cheltuielile cu personalul, ultimele dintre ele în scădere cu 0,9% din PIB faţă de 2008.
Între timp, guvernul poartă discuţii cu sindicatele, care au cerut pentru acest an mărirea salariilor măcar în raport cu inflaţia. Cu toate acestea, executivul se gândeşte chiar la reducerea veniturilor angajaţilor de stat.
Veniturile statului din taxe, impozite şi contribuţii a scăzut luna trecută cu 8,68%, deşi Guvernul prevedea o creştere de venituri.
În acelaşi timp, pe masa guvernului se află un proiect de ordonanţă ce ar viza eliminarea unor sporuri ale angajaţilor de stat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close