Antena 3 CNN Economic Biz News Pogea ia în calcul o majorare a bazei de impozitare după creşterea valorii caselor

Pogea ia în calcul o majorare a bazei de impozitare după creşterea valorii caselor

Pogea ia în calcul o majorare a bazei de impozitare după creşterea valorii caselor
Sursa foto: marirea impozitelor
11 Feb 2009   •   19:05

Finanţele se gândesc să bage şi mai mult mâna în buzunarele românilor! În goana după venituri la bugetul de stat, Gheorghe Pogea ia în calcul o majorare a bazei de impozitare. Explicaţia sa e simplă: valoarea caselor a crescut enorm, dar banii scoşi de stat de pe urma impozitării lor au rămas puţini.
În plin centru, acum opt ani, un apartament cu doua camere costa 26.000 euro. Acum, acelaşi apartament se vinde cu 240.000 de euro. Statul a sesizat diferenţa, iar acum, în plină criză, vrea banii. Finanţele vor o creştere a bazei de impozitare, respectiv a valorii stabilite în funcţie de suprafaţă, zonă sau de vechimea apartamentului. Asta ar putea duce, în funcţie de fiecare primărie, şi la o creştere a impozitului.
Primariile nu spun nu ideii. Taxele nu au mai fost schimbate de mult timp.
Toate guvernele se gândesc, acum, la majorarea taxelor şi a impozitelor. Potrivit unei analize Ernst&Young cele mai mici sunt în Polonia. Pentru un metru pătrat, polonezii plătesc 15 eurocenţi. Grecii în schimb dau 0,45 la sută din valoarea locuinţei stabilită de Administraţia Financiară.
Observator

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea Ministerul Finantelor
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close