Antena 3 CNN Economic Biz News Pogea: Impozitul pe case creşte din 2010 cu 20%, iar taxele pe viciu, majorate de la 1 martie 2009

Pogea: Impozitul pe case creşte din 2010 cu 20%, iar taxele pe viciu, majorate de la 1 martie 2009

Pogea: Impozitul pe case creşte din 2010 cu 20%, iar taxele pe viciu, majorate de la 1 martie 2009
Sursa foto: taxe pe viciu
19 Feb 2009   •   18:39

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, intenţionează să reducă numărul de taxe şi impozite pe care le pătesc românii. Nu se ştie însă de când. Deocamdată Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că impozitul pentru locuinţe creşte cu 20%, după ce a fost menţinut la acelaşi nivel în ultimii ani. Potrivit ministrului Pogea, din 2003 nu a mai fost reactualizată grila de impozitare la case.
Actualizarea bazei de calcul a impozitelor pe clădiri şi terenuri, prin indexare cu inflaţia sau la preţul pieţei, va fi aplicabilă de la 1 ianuarie 2010 şi nu din acest an.
Vor creşte însă şi taxele pe viciu. Prima majorare intră în vigoare de la 1 martie. Ministrul Finanţelor crede că impactul asupra preţului de vânzare a unui pachet de ţigări va fi nesemnificativ, dar nu a precizat care va fi scumpirea medie rezultată după fiecare majorare de acciză.
Guvernul a decis în luna ianuarie să devanseze calendarul convenit cu Uniunea Europeană privind accizele la tutun şi alcool, şi să aducă aceste taxe încă din acest an la nivelul prevăzut pentru 2010.
Producătorii de ţigarete susţin că majorarea, în perioada următoare, a accizei la tutun la nivelul anului 2010 ar putea determina scumpiri de circa 50% ale produselor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul de Finante Gheorghe Pogea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close