Antena 3 CNN Economic Biz News Ponta: Înţelegem cauzele economice pentru care nu a fost ales Nabucco, ne concentrăm pe AGRI şi SOCAR

Ponta: Înţelegem cauzele economice pentru care nu a fost ales Nabucco, ne concentrăm pe AGRI şi SOCAR

Ponta: Înţelegem cauzele economice pentru care nu a fost ales Nabucco, ne concentrăm pe AGRI şi SOCAR
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    27 Iun 2013   •   10:47

România înţelege cauzele economice pe baza cărora consorţiul de la Şah Deniz a optat pentru o altă rută de export al gazelor către Europa decât Nabucco şi se va concentra pe alte proiecte cu autorităţile din Azerbaidjan, precum AGRI şi investiţii ale companiei SOCAR în România, afirmă premierul Ponta.
   
Declaraţia a fost susţinută la finalul discuţiei avute cu vicepremierul din Azerbaidjan, Yagub Eyyubov.
   
"Înţelegem motivele economice pentru care a fost ales proiectul TAP, nu Nabucco, dar cu atât mai mult trebuie să avem alte proiecte economice de succes, printre care AGRI - şi este momentul să avansăm cu acest proiect pe termen mediu şi lung - şi implicarea companiei naţionale SOCAR în investiţii concrete în România", a spus Ponta, citat de Mediafax.
   
El a anunţat că ministrul azer al Energiei va veni la Bucureşti în luna septembrie pentru a discuta cu autorităţile române despre aceste proiecte.
   
Proiectul Nabucco West, în care este implicată şi România, a pierdut cursa pentru gazele extrase din Marea Caspică, de la Şah Deniz , consorţiul care operează exploatarea optând pentru o altă rută de export către Europa.
   
Proiectul Nabucco viza alimentarea Europei cu 31 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an printr-o conductă care ar urma să transporte gaze din Turcia până în Austria, prin Bulgaria, România şi Ungaria.
   

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close