Antena 3 CNN Economic Biz News Ponta: Nu scad salariile bugetarilor cu venituri mici, căutăm soluţii să le creştem

Ponta: Nu scad salariile bugetarilor cu venituri mici, căutăm soluţii să le creştem

de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   13:47
Premierul Victor Ponta a dat asigurări, joi, că nu vor scădea salariile bugetarilor cu venituri mici, precizând că se caută soluţii pentru ca acestea "să urce un pic".
 
"Ştiţi, de câte ori vrei să faci ceva bun şi important în România, cei care îţi bagă beţe în roate se mişcă mai repede. Nu ştiu cine a băgat aşa zvonistică: . Vreau să fie foarte clar, nu scade niciun salariu de la bugetarii cu venituri mici, dimpotrivă, căutăm soluţia să vedem dacă putem să mergem, cu cei cu salarii foarte mici, profesori debutanţi, rezidenţi, să mergem să urcăm un pic. Dar, imediat strâmbele s-au băgat", a declarat Ponta. 
 
Totodată, premierul a spus că a cerut date de la Finanţe pentru a şti exact care e situaţia, având în vedere că în ultimii ani s-au tot dat sporuri.
 
"Acel proiect de a încerca o rearanjare a sistemului bugetar rămâne în continuare unul din proiectele mari. Nu se poate face peste noapte, vorbim despre 1,3 milioane de bugetari, vorbim de a pune într-un fel sau altul în aceeaşi matcă profesii care nu au nicio legătură între ele. (...) Nu este uşor să spui că un medic sau un profesor sau un magistrat este mai important sau mai puţin important. Toţi sunt importanţi. Am cerut date prin Ministerul de Finanţe, în primul rând să vedem unde stăm cu salarizarea pentru că este un haos de ani de zile, s-au tot dat sporuri, nimeni nu mai ştie, unii au salarii mici, alţii mari, este un haos general. În măsura în care evoluăm în acest sens, o să vă ţinem la curent", a adăugat Ponta. 
 
 

×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close