Antena 3 CNN Economic Biz News Poşta Română, aproape de faliment. Pierderi de 250 milioane de euro numai în 2010

Poşta Română, aproape de faliment. Pierderi de 250 milioane de euro numai în 2010

Poşta Română, aproape de faliment. Pierderi de 250 milioane de euro numai în 2010
Sursa foto: Foto: www.qmagazine.ro
19 Iul 2010   •   09:03

Un sfert de miliard de euro - sunt pierderile estimate pentru acest an, în cazul Poştei Române, care se apropie cu paşi repezi de faliment. Ar fi al treilea an consecutiv de funcţionare în pagubă. Iar de vină este actuala putere - scrie Financiarul în ediţia de luni.

Guvernul a lansat recent strategia de restructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română, însă nimic n-o mai poate salva de la faliment - sunt de părere jurnaliştii de la Financiarul. Şi asta pentru că planurile Executivului ar putea fi puse în practică, doar dacă se vor face împrumuturi în valoare de peste 113 milioane de euro.

Banii ar urma să fie folosiţi pentru softuri şi echipament de ultimă generaţie, însă nimeni nu se încumetă să acorde colosala sumă, având în vedere situaţia dezastruoasă în care se află în prezent Poşta Română.

Oficialii Companiei spun că s-a ajuns aici, din cauza unor contracte de achiziţii, de acum 2 ani, în valoare de peste 300 de milioane de euro. La acestea se adaugă costurile determinate de creşterea numărului de personal şi implementarea necorespunzătoare a unor măsuri din strategia de privatizare.

Finaniciarul scrie că vina o poartă şi directorii care s-au tot perindat pe la conducerea companiei. Special pentru aceştia s-au cumpărat sute de maşini de lux, a căror valoare totală se ridică la aproape 1.800.000 de euro, fără TVA.

Potrivit strategiei guvernului, compania e obligată să facă disponibilizări. Financiarul scrie însă că nu directorii îşi vor pierde locul de muncă, ci muncitorii.

Poşta Română are, în prezent, o armată de directori: 37 numai în sediul central, cărora li se adaugă cei din filialele judeţene.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Posta Romana faliment pierderi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close