Antena 3 CNN Economic Biz News Pragul până la care statul poate face achiziţii publice directe ar putea fi majorat de trei ori

Pragul până la care statul poate face achiziţii publice directe ar putea fi majorat de trei ori

Pragul până la care statul poate face achiziţii publice directe ar putea fi majorat de trei ori
Sursa foto: masuri
01 Iun 2010   •   15:48

O nouă măsură care ar putea duce la risipirea banilor publici ar putea fi introdusă de Cabinetul Boc în perioada următoare. Pragul până la care autorităţile statului pot face achiziţii publice directe, fără licitaţie publică, ar putea fi majorat de trei ori. Cu alte cuvinte, limita de 15.000 de euro pentru bunuri şi servicii ar urma să fie majorată la 50.000, iar cea pentru lucrări publice va creşte de la 40 de mii de euro la 100.000 de euro.

Documentul mai prevede că autoritatea contractantă va avea dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte numai în cazul în care valoarea estimată, fără TVA, a contractului de achiziţie publică este egală sau mai mică decât echivalentul în lei al 125.000 euro, faţă de 100.000 euro în prezent pentru contractul de furnizare şi cel de servicii.

Modificările au fost incluse într-un document elaborat de Secretariatul General al Guvernului sub forma unei ordonanţe de urgenţă, care a fost trimis pe circuitul de avizare.

Antena3

×
Subiecte în articol: achizitii publice autorităţi
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close