Antena 3 CNN Economic Biz News Premierii Rusiei şi Bulgariei au semnat un acord pentru realizarea South Stream

Premierii Rusiei şi Bulgariei au semnat un acord pentru realizarea South Stream

Premierii Rusiei şi Bulgariei au semnat un acord pentru realizarea South Stream
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Noi 2010   •   12:54

Premierii Rusiei şi Bulgariei au semnat un acord foarte important pentru realizarea gazoductului South Stream. Presa de la Sofia notează că Bulgaria nu mai riscă, acum, să fie înlocuită de România, ca nod central al gazoductului. Pe lângă acord, Vladimir Putin a plecat acasă şi cu un cadou de la prim-ministrul bulgar: un pui de câine ciobănesc.

Acordul creează o societate mixtă pentru construcţia şi exploatarea tronsonului bulgar al gazoductului South Stream. Bulgaria va primi 2,5 miliarde de dolari, ca taxă de tranzit. Vladimir Putin spune că acordul este "o etapă cheie" a proiectului.

Premierul Boiko Borisov a precizat că ţara sa lucrează "cu aceeaşi viteză" şi la proiectul gazoductului rival Nabucco, susţinut de Uniunea Europeană. Bulgaria contează, însă, tot pe Rusia pentru construcţia unei noi centrale nucleare.

La negocieri, Borisov a încercat să obţină şi un preţ mai scăzut pentru gazul rusesc importat, dar Putin nu a dat de înţeles că ar fi acceptat. Poate pentru a-l îndupleca, premierul bulgar i-a dăruit un pui de câine ciobănesc dintr-o rasă naţională. Borisov este un fan al acestei rase, de la care, în opinia sa, şi politicienii ar trebui să ia exemplu, adică "să fie credincioşi, puternici şi să lupte cu oamenii răi". Putin, şi el mare iubitor de câini, a părut pur şi simplu fermecat de noul său animal de companie. Potrivit presei bulgare, Borisov pregăteşte un cadou asemănător şi pentru Barack Obama.

 


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close