Antena 3 CNN Economic Biz News Premierul grec: UE a reacţionat ?lent? la atacurile speculative

Premierul grec: UE a reacţionat ?lent? la atacurile speculative

Premierul grec: UE a reacţionat ?lent? la atacurile speculative
Sursa foto: premierul grec
24 Mai 2010   •   03:38

Uniunea Europeană a fost "lentă" în a reacţiona la atacurile speculative contra Greciei ce au ameninţat stabilitatea întregii zone euro, aprecia premierul grec George Papandreou .
"Uniunea Europeană a fost lentă în a realiza că atacul speculatorilor contra Greciei a fost ultima etapă a unui atac contra altor ţări şi a ameninţat stabilitatea zonei euro," arăta acesta într-un interviu pentru publicaţia spaniolă El Pais.
"Din fericire, acum toată lumea a înţeles ce se întâmplă şi lucrăm împreună pentru a lua măsuri şi a proteja zona euro contra speculatorilor".
La începutul lunii, UE şi Fondul Monetar Internaţional au prezentat un plan de salvare de 750 miliarde de euro pentru statele UE după un val de atacuri speculative contra Greciei, Portugaliei şi Spaniei, ce ameninţa moneda unică.
Parte a pachetului de salvare, Banca Centrală Europeană a început să cumpere obligaţiuni guvernamentale în zona euro.
"Europa a fost lentă în procesul de luare a deciziilor, dar pe de altă parte, Europa a luat decizii mai repede ca niciodată", puncta Papandreou .
"Toate schimbările pe care le-am făcut sunt istorice. Nu aveam aceste mecanisme anterior . Nu avem nevoie de o Europa mai puţin, ci mai mult, cu o coordonare şi o integrare mai mari a instituţiilor europene ce pot face acestor lucruri cu mare viteză".
Premierul grec a mai declarat că guvernul său este "hotărât " să implementeze măsurile de austeritate pe care le-a anunţat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: zona euro criza economica
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close