Antena 3 CNN Economic Biz News Preşedintele, cel mai bine plătit bugetar: 9.000 lei salariu. Vezi textul legii de salarizare

Preşedintele, cel mai bine plătit bugetar: 9.000 lei salariu. Vezi textul legii de salarizare

Preşedintele, cel mai bine plătit bugetar: 9.000 lei salariu. Vezi textul legii de salarizare
Sursa foto: grila salarizare
28 Mai 2009   •   22:45

Perioada de tranziţie pentru echivalarea salariilor în sistemul bugetar se va termina în 4 -7 ani, a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu. Potrivit noului proiect al legii salarizării unitare, cel mai mare salariu, 9.000 de lei, le va reveni preşedintelui ţării şi şefiilor celor două camere ale parlamentului.

Poziţia a doua în grila de salarizare este ocupată de primul-ministru, cu un salariu de peste 8.500 de lei, urmat de vicepreşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, care vor încasa lunar peste 8.000 de lei.

Pe poziţia a treia se situează viceprim-ministrul, cu un coeficient de 14 în grila de salarizare. Acesta va câştiga aproape 8.500 de lei, fiind urmat de secretarii şi chestorii celor două Camere ale Parlamentului.
Miniştrii vor avea un salariu lunar de peste 8.000 de lei, în timp ce liderii grupurilor parlamentare şi procurorul general al României vor încasa un salariu de peste 7.500 de lei.

Poziţia a opta din grila de salarizare este ocupată de secretarii de stat, parlamentari şi consilierul procurorului general. La rândul lor, şi aceştia vor avea un salariu lunar de peste 7.500 de lei.

Vezi restul categoriilor de funcţii (PDF) şi Echivalările dintre acestea(PDF).

Citeşte textul legii, aşa cum apare pe site-ul juridice.ro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: presedinte salariu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close