Antena 3 CNN Economic Biz News Preşedintele Coca Cola: Capitalismul este cel mai prost model. Trebuie să evolueze

Preşedintele Coca Cola: Capitalismul este cel mai prost model. Trebuie să evolueze

Preşedintele Coca Cola: Capitalismul este cel mai prost model. Trebuie să evolueze
Sursa foto: Foto: lenouvelliste.ch
de N.B.    |    05 Feb 2013   •   14:39

Preşedintele companiei Coca Cola, Muhtar Kent, a declarat că este necesară o transformare a capitalismului, în contextul unei lipse de încredere globală în conducerea marilor companii, relatează CNN.

"Noi, cei din mediul de afaceri suntem frustraţi, legiuitorii sunt frustraţi pentru că noi nu am progresat suficient pentru evoluţia modelului nostru, să venim cu o soluţie mai bună pentru probleme care privesc guvernarea, care privesc încrederea", a declarat Kent.

Îngrijorarea şefului Coca Cola este împărtăşită şi de alţi preşedinţi ai companiilor mari din toată lumea. Conform unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, doar 36% dintre preşedinţii chestionaţi s-au declarat "foarte încrezători" pentru anul 2013.

"S-ar putea spune că modelul capitalismului este cel mai prost model, cu excepţia tuturor celorlalte. Consider că trebuie să îl ajutăm să evolueze, să ne asigurăm că este mai bine conectat social şi răspunde mai bine la nevoile şi dorinţele oamenilor pentru a crea armonie în lume", a spus preşedintele Coca Cola, explicând, însă, că nu se poate renunţa la modelul capitalismului fără o alternativă.

Muhtar Kent a păstrat o notă de optimism discutând despre soarta capitalismului. "Cred că vom ajunge în situaţia în care «triunghiul de aur», guvernele, mediul de afaceri şi societatea civilă, va funcţiona mai bine. Dacă luăm cazul nostru, noi vom continua să creştem, vom continua să investim şi să angajăm".

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close