Antena 3 CNN Economic Biz News Preşedintele rus: Criza este o ocazie pentru refacerea economiei

Preşedintele rus: Criza este o ocazie pentru refacerea economiei

Preşedintele rus: Criza este o ocazie pentru refacerea economiei
Sursa foto: presestintele rus Medvedev
05 Iun 2009   •   13:51

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a comparat starea economiei ruse cu cea a SUA, deşi la o scară mai mică, dar a oferit şi unele sfaturi despre cum ar trebui gestionată criza economică.

Intervievat de CNBC, Medvedev declara că ?guvernul încearcă să înţeleagă de ce executivul american încearcă să salveze marii producători?. Acesta amintea că Rusia se confruntă cu aceeaşi problemă, pentru a-şi salva corporaţiile naţionale, ?la o scară mai mică, dar se cheltuiescu miliarde de dolari?.
Cu toate acestea, Medvedev nu este un admirator al infuziei masive de capital practicată în SUA.
?Acum suntem în procesul de definire a modului cum putem să ajutăm producătorii naţionali. Ne uităm la experienţa internaţională, ne uităm la ce face guvernul american. Cumpără acţiuni ale producătorilor falimentari, inclusiv GM. Dar ce să faci cu aceste acţiuni? Nu este realistic să le ţii ca proprietate a guvernului. Trebuie să le revindem unui nou proprietar."
Preşedintele rus arăta că în cazul marilor companii se ia în calcul acordarea unui împrumut cu dobândă mică, poate chiar şi de zero la sută.
Referindu-se la criza economică, Medvedev arăta că aceasta nu este doar un eveniment dramatic. ?Este şi o şansă pe care ne-a dat-o destinul. Am spus deja că nu îmi place structura economiei rus. Depinde de materia brută. Neglijează inovaţia. Cred că trebuia mult mai devreme să începem să investim în inovaţie. Dar acum a venit criza şi ne oferă şansa să schimbăm structura economiei. Şi toate extra veniturile din vânzarea de gaze şi petrol ar trebui să fie canalizate spre două lucruri. Spre menţinerea programelor de securitate socială- pensie, servicii medicale, educaţie. Iar în al doilea rând banii ar trebui folosiţi pentru a schimba radical structura economiei ruse?
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dimitri Medvedev criza economica
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close