Antena 3 CNN Economic Biz News BizNews: Ce pretenții au angajații de la locul de muncă în anul 2 de pandemie 

BizNews: Ce pretenții au angajații de la locul de muncă în anul 2 de pandemie 

În economia românească ne confruntăm din ce în ce mai mult cu preocupări legate de schimbările din piața muncii și de cât de pregătiți sunt angajatorii pentru munca hibrid.

BizNews: Ce pretenții au angajații de la locul de muncă în anul 2 de pandemie 
de Bianca Voinea    |    30 Mai 2021   •   10:12

În plus, sunt și modificări la nivelul comportamentului în rândul angajaților, care în pandemie s-au repoziționat față de actualele locuri de muncă. Mulți dintre ei au realizat că nu se mai regăsesc în companiile în care lucrează, așa că în România, în prezent, asistăm la un val de freelanceri. Ce opțiuni profesionale are însă acest val aflați din clipul video, de la Corina Neagu, specialist în Resurse Umane.

Cum poate schimba educația antreprenorială viitorul copiilor 

Educația antreprenorială dezvoltă o serie de abilități și competențe necesare pe tot parcursul vieții, așa că experții spun că este esențial ca aceasta să fie începută la o vârstă cât mai fragedă. Din păcate însă sistemul de învățământ romanesc este mult în urmă când vine vorba despre realitatea din practică. Cei care s-au mobilizat pentru a crește generații pregătite să preia ștafeta în business sunt tot antreprenorii, iar un exemplu este Nicoleta Munteanu, avocat de insolvență și vicepreședinta CONAF, care, de curând, a lansat primul manual de Educație antreprenorială dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Mai multe aflați din clipul video. 

Cum a ajutat relaxarea restricțiilor la relansarea afacerilor mici care au avut de suferit în pandemie

Relaxarea restricțiilor a însemnat o revitalizare a multora dintre afacerile mici, legate cumva pe orizontală de HORECA și de partea de evenimente, precum saloane de înfrumusețare sau ateliere de croitorie. Cum au resimțit antreprenorii acest nou set de reguli aflați din clipul video, de la Luiza Willems. 

×
Subiecte în articol: BizNews
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close