Antena 3 CNN Economic Biz News Pretenţii de criză: Tinerii acceptă la angajare salarii de trei ori mai mici decât anul trecut

Pretenţii de criză: Tinerii acceptă la angajare salarii de trei ori mai mici decât anul trecut

Pretenţii de criză: Tinerii acceptă la angajare salarii de trei ori mai mici decât anul trecut
Sursa foto: joburi tineri
13 Mar 2009   •   09:12

Criza financiară mondială nu a afectat doar economia României, ci şi pretenţiile financiare ale tinerilor care vor să se angajeze. Cei aflaţi în căutare de joburi acceptă salarii de trei ori mai mici, faţă de anul trecut.

În 2008, cei mai mulţi dintre studenţii care participau la tîrgurile de locuri de muncă nu acceptau salarii sub 600 de euro. Şi asta din cauză că angajatorii, afectaţi de lipsa forţei de muncă, erau nevoiţi să aprobe cererile salariale ale absolvenţilor de facultate. În ultimul an, însă, salariile au scăzut cu 40%, spun jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Criza financiară i-a adus cu picioarele pe pământ: cei care doresc un loc de muncă acceptă chiar şi salarii de 200 de euro, sau se angajează în domenii diferite faţă de cele pe care le-au studiat în facultate.

Mai mult, condiţiile puse de angajatori au devenit literă de lege: se cere experienţă, iar absolvenţii nu mai pot să se angajeze direct pe funcţii de conducere, aşa cum se ntmpla anul trecut. De fapt, puţini sunt cei care reuşesc să se angajeze imediat ce au terminat facultatea, chiar dacă au obţinut note maxime la examenul de licenţă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: tineri angajatori
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close