Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul aurului este în creştere cu 2% din cauza crizei din Ucraina

Preţul aurului este în creştere cu 2% din cauza crizei din Ucraina

Preţul aurului este în creştere cu 2% din cauza crizei din Ucraina
Sursa foto: Foto: planetminecraft.com
de S.T.    |    03 Mar 2014   •   16:37

Preţul aurului a crescut luni cu 2% din cauza escaladării crizei din Ucraina care determină investitorii să se refugieze în active considerate sigure, transmite Mediafax.

Contractele pentru aurul cu livrare în luna aprilie au înregistrat la New York o creştere de 1,86% a cotaţiilor, respectiv de 24 de dolari, la 1.345,6 dolari uncia. Argintul cu livrare în luna mai este în urcare cu 1,22%, la 21,47 dolari uncia, transmite MarketWatch.

"Îngrijorările geopolitice au obiceiul să distorsioneze pieţele şi în acest caz vor continua să facă acest lucru atâta timp cât Ucraina va fi în centrul atenţiei", a declarat Simon Smith, economist şef la compania FxPro în Londra.

Intensificarea tensiunilor în Ucraina continuă să susţină creşterea preţului aurului, dar acestea nu sunt singura forţă care influenţează piaţa, potrivit companiei britanice de brokeraj Sharps Pixley.

"Problemele de pe pieţele valutare emergente sunt amplificate de temeri legate de finanţarea dezvoltatorilor imobiliari din China şi de serviciile bancare gri din această ţară", a arătat Sharps Pixley.

Aurul a încheiat săptămâna recută cu un declin al cotaţiei de 0,2%, după ce date referitoare la încrederea americanilor în economia SUA şi un indice privind climatul de afaceri au sporit cererea de acţiuni.

Per ansamblul lunii februarie, preţul aurului a avansat cu aproape 7%, pentru a doua lună consecutiv.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close