Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul barilului de petrol a scăzut sub 50 de dolari

Preţul barilului de petrol a scăzut sub 50 de dolari

Preţul barilului de petrol a scăzut sub 50 de dolari
01 Dec 2008   •   21:17

Preţul petrolului a scăzut, luni, cu mai mult de 4,6 dolari, la sub 50 de dolari pe baril, după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a amânat decizia privind o nouă reducere a producţiei până la reuniunea de la mijlocul lunii decembrie, informează Reuters.
De la recordul de 147 de dolari pe baril atins la jumătatea lunii iulie, preţul petrolului a scăzut cu mai mult de 90 de dolari pe fondul reducerii drastice a cererii de energie la nivel global, cauzată de deteriorarea rapide a condiţiilor economice.
Astfel, preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în ianuarie, a scăzut, luni, până la ora 16:39 GMT, cu 4,63 dolari, la 49,8 dolari pe baril. Pe 21 noiembrie, cotaţia a atins minimul ultimilor trei ani şi jumătate, la 48,25 dolari pe baril.
În acelaşi timp, preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa de la Londra, a scăzut cu 4,91 dolari, la 48,58 dolari pe baril.
"Principala motivaţie pentru vânzare este amânarea deciziei OPEC însă motivaţia nu este greu de găsit, deoarece elementele care au susţinut ceşterea preţului începând din 2003 au dispărut", a precizat Mike Fitzpatrick, vicepreşedinte al companiei MF Global.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OPEC
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close