Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul benzinei s-a transformat într-un coşmar pentru români

Preţul benzinei s-a transformat într-un coşmar pentru români

Preţul benzinei s-a transformat într-un coşmar pentru români
Sursa foto: Foto: news.drive.com.au
de S.T.    |    26 Feb 2014   •   08:36

România are cele mai mici preţuri la carburanţi din Uniunea Europeană. Plătim sub 1,7 dolari pe litru. Mult mai puţin decât locuitorii statelor vestice care sunt nevoiţi să achite la pompă peste doi dolari pentru aceeaşi cantitate. Nu vă bucuraţi încă. Salariile din ţara noastră sunt şi de 10 ori mai mici.

Astfel, un litru de benzină costă aproape 7% din venitul zilnic al românilor. Adică din 80 de lei pe zi, cât câştigă în medie salariaţii din ţara noastră, aproape 6 lei se duc pe carburant. Este printre cele mai mari procente din Europa.

Ne depăşesc în topul efortului financiar la pompă doar vecinii bulgari. La polul opus este Venezuela, unde carburantul aproape că se vinde gratis.

Suntem, în schimb, la egalitate cu vesticii când vine vorba despre taxe. Jumătate din preţul plătit de noi pentru carburant, intră în conturile statului.

Nu e de mirare, astfel, că doar un român din cinci are maşină şi ne-am transformat în cimitirul auto al Europei. Spre comparaţie, în Italia există 600 de autoturisme la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: benzina cosmar carburanti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close