Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul energiei electrice ar putea să scadă datorită crizei economice

Preţul energiei electrice ar putea să scadă datorită crizei economice

Preţul energiei electrice ar putea să scadă datorită crizei economice
06 Noi 2008   •   19:48

Criza are părţile ei bune! S-ar putea să simţim asta după 1 ianuarie când se aşteaptă ca preţul energiei electrice să scadă. Explicaţia este simplă: a scăzut preţul petrolului dar şi consumul de energie din ţară! Furnizorii de energie se tem că, din cauza crizei financiare, numărul românilor care nu-şi vor putea plăti facturile va creşte simţitor.
Multe dintre companii s-au întrecut, în ultima perioadă, în anunţuri de disponibilizări. Asta nu face decât să crească frica furnizorilor de energie că din opt milioane de consumatori casnice numărul celor aflaţi în imposibilitate de plată va creşte. Ion Lungu, directorul general al CEZ România a declarat:"Ne aşteptăm să fie probleme la plată din cauza finanţării mai scumpe."
Lucrurile sunt şi mai clare când vine vorba despre consumatorii industriali. "Deja există anumite companii precum Mittal sau Dacia care şi-au redus activitatea. Asta înseamnă şi o reducere a consumului" aspus Ion Lungu.
Este pentru prima dată când ANRE estimează o scădere a consumului de energie, cu cel puţin 2%. Asta ar putea însemna şi o scădere a facturilor plătite în fiecare lună de români. Următoarea modificare a preţurilor la energie ar trebui realizată de la 1 ianuarie 2009.
Observator

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close