Antena 3 Economic Biz News Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA

Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA

04 Feb 2015   •   20:02
Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA
Sursa foto: Foto:dailyrecord.co.uk

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut miercuri cu peste 5%, anulând o parte din creşterile din ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, în urma datelor privind creşterea peste aşteptări a stocurilor de ţiţei în Statele Unite, transmite MarketWatch.
   
Cotaţia petrolului WTI cu livrare în martie este în declin cu 4,91%, după ce a coborât în timpul tranzacţiilor cu 5,6%, respectiv cu 2,97 dolari, la 50,08 dolari pe baril, la bursa din New York.
   
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a coborât cu 2,1 dolari, la 55,81 dolari.
   
Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei (AIE) din Statele Unite a anunţat miercuri că stocurile de ţiţei ale ţării au urcat cu 6,3 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 30 ianuarie, în timp ce analiştii anticipau o creştere de 2,8 milioane de barili.
   
"Traderii americani vor să marcheze o parte din profituri, după creşterea puternică a cotaţiilor în ultimele câteva zile", a declarat Kevin Kerr, preşedintele Kerr Trading International.
   
Kerr crede că traderii trebuie să fie pregătiţi pentru o mare instabilitate a pieţei, el anticipând că preţurile petrolului vor ajunge până la 65-70 de dolari pe baril în trimestrul al treilea.
   
Datele AIE  au mai arătat creşterea stocurilor de benzină ale SUA cu 2,3 milioane de barili.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close