Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA

Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA

Preţul petrolului a scăzut cu 5% după date privind creşterea stocurilor în SUA
Sursa foto: Foto:dailyrecord.co.uk
04 Feb 2015   •   20:02

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut miercuri cu peste 5%, anulând o parte din creşterile din ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, în urma datelor privind creşterea peste aşteptări a stocurilor de ţiţei în Statele Unite, transmite MarketWatch.
   
Cotaţia petrolului WTI cu livrare în martie este în declin cu 4,91%, după ce a coborât în timpul tranzacţiilor cu 5,6%, respectiv cu 2,97 dolari, la 50,08 dolari pe baril, la bursa din New York.
   
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a coborât cu 2,1 dolari, la 55,81 dolari.
   
Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei (AIE) din Statele Unite a anunţat miercuri că stocurile de ţiţei ale ţării au urcat cu 6,3 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 30 ianuarie, în timp ce analiştii anticipau o creştere de 2,8 milioane de barili.
   
"Traderii americani vor să marcheze o parte din profituri, după creşterea puternică a cotaţiilor în ultimele câteva zile", a declarat Kevin Kerr, preşedintele Kerr Trading International.
   
Kerr crede că traderii trebuie să fie pregătiţi pentru o mare instabilitate a pieţei, el anticipând că preţurile petrolului vor ajunge până la 65-70 de dolari pe baril în trimestrul al treilea.
   
Datele AIE  au mai arătat creşterea stocurilor de benzină ale SUA cu 2,3 milioane de barili.
  

×
Subiecte în articol: titei
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close