Antena 3 CNN Economic Biz News Preţul petrolului, în scădere. Cât aţi plătit azi pentru un litru de benzină?

Preţul petrolului, în scădere. Cât aţi plătit azi pentru un litru de benzină?

Preţul petrolului, în scădere. Cât aţi plătit azi pentru un litru de benzină?
12 Noi 2008   •   15:23

Valoarea barilului de petrol a scăzut simţitor, dar comercianţii refuză să coboare preţul carburanţilor proporţional cu preţul ţiţeiului. Luni, Petrom anunţa un preţ de 3,29 lei pentru un litru de benzină OMV Carrera 95. Socoteala nu s-a potrivit cu preţul afişat la staţii, iar marţi litrul de benzină se vindea cu 3,47 lei, cu 18 bani mai mult.
Potrivit aceleiaşi companii, începând de luni, preţul benzinei Premiun fără plumb 95 ar fi trebuit să fie 3.19 lei. Clienţii au plătit, marţi, un preţ de 3.29 lei, cu 10 bani mai mult decât cel anunţat.
Petrom anunţa, luni, că va ieftini din nou, benzina, cu încă şase bani pe litru. Benzina Premium fără plumb 95 ar fi trebuit să coste 3,19 lei, Top Premium fără plumb 99+ 3,52 lei, OMV Carrera 95 3,29 lei şi OMV Carrera 100 3,92 lei. Pentru preţul motorinelor, compania nu a făcut modificări ale preţurilor.
Petrom a redus sâmbătă preţului carburanţilor, cu şase bani pe litru, după ce la începutul săptămânii trecute a luat o măsură similară. În staţiile companiei tarifele pot varia cu +/- 5%.
Preţul petrolului s-a situat, miercuri, sub 60 de dolari pe baril, pierzând mai mult de 3 dolari la New York Mercantile Exchange.
Scrieţi-ne pe adresa de mail [email protected] şi spuneţi-ne cât aţi plătit pentru un litru de benzină la staţiile Petrom şi Lukoil, începând de luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pret carburanti Lukoil
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close