Antena 3 CNN Economic Biz News "Prima casă" creşte preţul locuinţelor vechi

"Prima casă" creşte preţul locuinţelor vechi

"Prima casă" creşte preţul locuinţelor vechi
06 Iul 2009   •   19:41

Programul Prima casă mai pune câteva mii de euro la preţul apartamentele vechi. Nici n-au apucat băncile să acorde vreun credit că proprietarii încep să profite. Au mărit preţurile în mai toată ţara cu până la 10% şi nu par să se oprească aici.

Proprietarii de locuinţe vechi au tot suferit în ultimele luni. Preţurile partamentelor au scăzut, în unele cazuri, şi la jumătate. Programul Prima casă e şansa lor. Au sunat imediat la agenţii să ridice preţurile cu cinci până la zece mii de euro, la toate tipurile de apartamente.

Cel mai mult s-au scumpit apartametele vechi. În cartiere precum Berceni, Militari sau Titan, preţul unei garsoniere a sărit, în medie, de la 45.000 euro la 50.000 euro, în doar câteva săptămâni.

Capitala a dat tonul. Proprietarii din oraşele mari n-au întârziat la apelul scumpirilor. Este clar că piaţa încearcă să câştige acum măcar o mică parte din ce a pierdut în ultimele luni. Însă, pentru prima dată, cumpărătorii stabilesc preţul final. Cine vrea să vândă, se supune regulilor clienţilor.

Sunt toate şansele ca preţurile să mai crească. Asta pe măsură ce dosarele de creditare de la bancă se vor înmulţi. Acum însă vânzătorii vor fi nevoiţi să asculte şi vocea celor care cumpără. Iar aceştia vor vorbi în funcţie de suma pe care o primesc dela bancă.

Observator

×
Subiecte în articol: programul prima casa
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close