Antena 3 CNN Economic Biz News "Prima maşină" merge pe loc. Doar cinci români au cumpărat autoturisme noi cu credit

"Prima maşină" merge pe loc. Doar cinci români au cumpărat autoturisme noi cu credit

"Prima maşină" merge pe loc. Doar cinci români au cumpărat autoturisme noi cu credit
Sursa foto: Foto: shropshirebusinesstoday.co.uk
de M.Z.    |    16 Mai 2015   •   00:31

În aproape trei luni de la lansarea programului "Prima maşină", doar cinci români au cumpărat autoturisme noi cu credite garantate de stat. Nici dealerii auto nu cred prea mult în program. 

 
Acordarea unui împrumut durează săptămâni întregi şi din mai multe privinţe Programul Rabla este mult mai avantajos decât "Prima maşină". 
 
Dealerii spun că procedurile pentru "Prima maşină" sunt mult mai greoaie, decât la programul "Rabla". Tinerii care vor să îşi cumpere "Prima maşină" trebuie să fie majori, să nu aibă restanţe la plata altor credite bancare şi nici datorii la stat şi să plătească un avans de 5%. Astfel că dealerii auto vin cu oferte pentru cei care vor o maşină, într-un timp foarte scurt - fie lansează propriile programe pentru tineri, fie le recomandă alte forme de finanţare. 
 
De la 1 martie, de când a fost lansat oficial programul, doar cinci credite au fost acordate prin programul Prima maşină, cu o valoare totală de 215 mii de lei.
 
Prin programul Rabla, lansat la începutul lunii aprilie, românii care deţin un voucher de la o maşină casată au o reducere pentru noul autoturism de 6500 de lei, la care se adaugă alţi 750 de lei, ecobonus pentru maşinile puţin poluante. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close