Antena 3 CNN Economic Biz News Producătorii agricoli anunţă scumpiri ale alimentelor. Andreea Vass le consideră nejustificate

Producătorii agricoli anunţă scumpiri ale alimentelor. Andreea Vass le consideră nejustificate

Producătorii agricoli anunţă scumpiri ale alimentelor. Andreea Vass le consideră nejustificate
10 Feb 2011   •   12:44

Mâncarea ar putea ajunge, în curând, un lux. Producătorii agricoli şi oficiali din ministerul Agriculturii spun că, dacă producţia nu va creşte, preţul alimentelor va creşte şi mai mult.

Andreea Paul-Vass, consilier al primului ministru Emil Boc, este însă de altă părere. Ea spune că o creştere a preţului la alimente în acest an, în România, nu este justificată, în condiţiile în care producţia agricolă a fost foarte bună anul trecut.

"Din punctul meu de vedere, ca macroeconomist, în România o creştere a preţului la alimente nu se justifică sub nicio formă. Am avut o producţie agricolă foarte bună în 2010", a spus Paul-Vass, la un seminar pe teme fiscale, citează Mediafax.

Vass nu a dorit să facă niciun comentariu referitor la impactul pe care l-ar putea avea în România o criză a alimentelor în Asia. "Este foarte greu să fac comentarii fără o analiză la bază. Dinamica preţului este decisă de către piaţă. Noi urmărim şi estimăm care este tendinţa pieţelor", a mai spus consilierul.



×
Subiecte în articol: agricultura
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close