Antena 3 CNN Economic Biz News Programul Prima Casă, blocat: Guvernul nu a aprobat legislaţia necesară (VIDEO)

Programul Prima Casă, blocat: Guvernul nu a aprobat legislaţia necesară (VIDEO)

Programul Prima Casă, blocat: Guvernul nu a aprobat legislaţia necesară (VIDEO)
Sursa foto: casa
31 Dec 2009   •   15:34

Programul Prima Casă s-a blocat. De la 1 ianuarie, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri nu mai primeşte dosare. Motivul: Guvernul nu a aprobat încă un act normativ, care să fixeze cadrul legal pentru desfăşurarea programului.

În lipsa unui plafon de creditare, dar şi a legislaţiei necesare pentru derularea programului, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a informat băncile că nu mai primeşte dosare pentru "Prima Casa", după 1 ianuarie.

Preşedintele Fondului Naţional de Garantare spune că plafonul de un miliard euro pentru programul "Prima Casa", aprobat iniţial pentru 2009, trebuie realocat astfel încât să poată fi folosit şi în 2010.

Peste 11.500 de persoane au contractat deja o locuinţă prin programul "Prima Casă". În total, au fost utilizate aproximativ 480 milioane euro din plafonul aprobat pe 2009. Restul de 520 milioane euro au rămas neutilizate.

Noul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat săptămâna trecută că programul "Prima Casă" ar putea fi modificat pentru a susţine nu numai sectorul imobiliar, ci şi pe cel al construcţiilor. Ca să facă o astfel de modificare, autorităţile române ar trebui să aibă o discuţie cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.


Antena 3

×
Subiecte în articol: prima casa program guvern legislatie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close