Antena 3 CNN Economic Biz News Proiect de modificare a Codului Fiscal: Eliminarea cotei unice şi impozitarea bonurilor de masă

Proiect de modificare a Codului Fiscal: Eliminarea cotei unice şi impozitarea bonurilor de masă

Proiect de modificare a Codului Fiscal: Eliminarea cotei unice şi impozitarea bonurilor de masă
Sursa foto: cod fiscal
03 Mai 2010   •   14:01

Guvernul ne pregăteşte taxe şi impozite mai mari. Ministerul de Finanţe lucrează la un proiect de eliminare a cotei unice şi introducerea de noi impozite, potrivit PNL. Documentul e contestat de liberali, care ameninţă cu moţiune de cenzură.

Ministerul de Finanţe lucrează la un act care prevede modificarea Codului Fiscal. Potrivit documentului, cota unică de impozitare ar fi eliminată. Concret, cota de 16% se va aplica numai veniturilor de până la 4.000 de lei. Ce depăşeşte acest plafon va fi impozitat cu peste 25%.

Cum au aflat de acest document, liberalii se gândesc să depună o moţiune de cenzură împotriva guvernului.

În acelaşi document se mai prevede lărgirea bazei de impozitare. Astfel, românii vor plăti impozite şi pentru bonurile de masă, pentru transferurile titlurilor de valoare şi operaţiunile valutare.

Şi nu doar atât. În încercarea de a aduce cât mai mulţi bani la buget, guvernul vrea să majoreze cu până la 100% taxele şi impozitele locale. Cei mai afectaţi vor fi proprietarii de imobile, terenuri şi maşini.

Măsurile prevăzute în document se vor aplica şi retroactiv. Dacă documentul va fi adoptat, toţi cei care şi-au plătit deja impozitele vor fi înştiinţaţi de administraţiile financiare asupra diferenţelor de plată, care vor trebui achitate până la 30 septembrie 2010.

Antena 3

×
Subiecte în articol: cod fiscal guvern
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close