Antena 3 CNN Economic Biz News Proiect de rectificare bugetară, iniţiat de Guvern. Vezi câţi bani primeşte fiecare minister

Proiect de rectificare bugetară, iniţiat de Guvern. Vezi câţi bani primeşte fiecare minister

Proiect de rectificare bugetară, iniţiat de Guvern. Vezi câţi bani primeşte fiecare minister
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Aug 2011   •   08:55

Ministerele Transporturilor, Agriculturii şi Internelor primesc cele mai mari suplimentări la rectificarea bugetară. Culmea e că MAI îşi măreşte fondul de salarii chiar înainte de a disponibiliza zece mii de angajaţi.

Potrivit unui proiect de rectificare bugetară Ministerul Transporturilor este prioritatea numărul unu a realocărilor de bani. Aici ar fi o suplimentare de 1,6 miliarde de lei. Din care 300 de milioane pentru Compania Naţională de Autostrăzi şi alte 130 de milioane de lei pentru majorarea capitalului social la Compania Naţionala de Căi Ferate.

Pe locul doi la rectificarea bugetară este Ministerul Agriculturii. Aici avem un plus de 910 milioane de lei.  735 de milioane lei vor fi pentru asigurarea condiţiilor necesare absorbţiei de fonduri europene.

Ministerul Sănătăţii mai ia în plus aproape 350 de milioane de lei pentru acoperirea deficitului la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. De asemenea, peste 1,6 miliarde de lei vor mai putea fi obţinuţi prin credite de angajament pentru medicamente şi programele naţionale de sănătate.

 


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului primeşte încă 300 de milioane de lei, iar Ministerul Apărării Naţionale primeşte aproape 240 milioane lei.  Ministerul Economiei ia 140 de milioane. Banii pentru acordarea ajutorului de stat pentru închiderea minelor din Petroşani. 

Ministerul Muncii primeşte 124 de milioane de lei. Ministerul Comunicaţiilor are în plus doar 21de milioane de lei. Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să disponibilizeze 10.000 de lucrători,  dar primeşte un spor bugetar de puţin sub 700 de milioane de lei. Bani pentru fondul de salarii. 

În schimb, va pierde bani Ministerul Mediului şi Pădurilor. 148 de milioane în minus la rectificarea aşteptată săptămâna viitoare. Şi mai mulţi bani se vor tăia de la Finanţe.  418 milioane de lei. 

Proiectul rectificării bugetare cuprinde şi suplimentări de fonduri în vederea stingerii datoriilor unor companii de stat sau direct ale unor ministere, sume care nu vor afecta deficitulul bugetului general consolidat pe anul 2011, după cum susţine Ministerul Finanţelor Publice.


×
Subiecte în articol: minister rectificare bugetara guvern bani
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close