Antena 3 CNN Economic Biz News Proiectul care înspăimântă Europa. O ţară aproape de România îşi propune să redevină IMPERIU

Proiectul care înspăimântă Europa. O ţară aproape de România îşi propune să redevină IMPERIU

Proiectul care înspăimântă Europa. O ţară aproape de România îşi propune să redevină IMPERIU
de O.P.    |    04 Sep 2012   •   09:49

Conducătorii acestei ţări au planuri mari, care pentru unii pot părea ireale sau imposibil de realizat, însă cei care ţin frâiele puterii în mâini consideră că au tot ce le trebuie pentru a reda gloria de altădată acestei ţări.

Printre cele mai ambiţioase proiecte se numără un canal între Marea Mediterană şi Marea Neagră, suficient de mare pentru a-l depăşi pe cel Suez sau Canalul Panama, un pod peste Bosfor, suficient de grandios pentru a concura cu podul Brooklyn, un aeroport uriaş care să facă din Istanbul inima Euroasiei, dar şi o moschee uriaşă, care să fie "rivala" celei de la Mecca.

Acestea sunt planurile măreţe prin care Erdogan vrea să facă din Turcia un nou imperiu. Gândite pe termen lung, planurile sunt menite să îi asigure puterea până în anul 2023, atunci când se sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţarea noului stat turc.

Mai mult, la festivităţile din 2023, Erdogan vrea să fie prezent şi să "taie panglica" la aceste proiecte grandioase, din noua sa postură de preşedinte al Turciei.

Recep Tayyip Erdogan vrea să intre în istorie ca noul sultan al Turciei, iar pentru asta trebuie să acumuleze putere prin aceste proiecte grandioase.





×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close