Antena 3 CNN Economic Biz News Proteste anticipate?! Vezi ce au transmis investitorilor străini oficialii români, prezenţi la Viena

Proteste anticipate?! Vezi ce au transmis investitorilor străini oficialii români, prezenţi la Viena

Proteste anticipate?! Vezi ce au transmis investitorilor străini oficialii români, prezenţi la Viena
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Ian 2012   •   15:18

Protestele din România erau de aşteptat pentru că măsurile luate de Guvern au fost foarte dure, însă nu vor exista derapaje electorale, au susţinut, în faţa investitorilor străini, oficialii români trimişi la Viena, informează Mediafax.

"Acum sunt oameni în stradă care protestează împotriva măsurilor luate de Guvern, pentru că au fost într-adevăr foarte dure. Era nevoie ca oamenii să se elibereze de aceste tensiuni. Dar ce a fost mai rău a trecut, nu mai este nevoie de măsuri suplimentare de ajustare. Pentru prima dată în istoria României vom schimba mentalitatea din anii electorali şi nu vor fi derapaje cu cheltuielile sociale", le-a spus secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Bogdan Drăgoi, investitorilor prezenţi la panelul privind România de la forumul regional organizat la Viena de Euromoney.

Bogdan Drăgoi a arătat că, dincolo de angajamentul guvernului privind menţinerea unor cheltuieli sociale în limitele bugetate, există alte câteva argumente de ordin legal care vor împiedica derapajele.

"Şi, cel mai important argument că nu vomn creşte cheltuielile sociale este, probabil, acordul de tip preventiv încheiat cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Eruopeană", a adăugat Drăgoi.

La rândul său, viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat, în afara discuţiilor din programul seminarului, că protestele din aceste zile sunt rezultatul unui amestec de nemulţumiri în rândul populaţiei, unele legate de reforma în sănătate şi altele referitoare la măsurile dure de austeritate adoptate în ultimii ani de autorităţi.
   
"Important este ca România să nu fie percepută ca o ţară cu risc de stabilitate. Opiniile trebuie să fie exprimate liber, dar fără violenţe, care ar putea sugera o instabilitate internă", a mai spus Popa.
   

×
Subiecte în articol: Viena investitori straini protest proteste
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close