Antena 3 CNN Economic Biz News Punctul de pensie, menţinut la valoarea de 732,8 lei. Româncele se vor pensiona la 63 de ani

Punctul de pensie, menţinut la valoarea de 732,8 lei. Româncele se vor pensiona la 63 de ani

Punctul de pensie, menţinut la valoarea de 732,8 lei. Româncele se vor pensiona la 63 de ani
Sursa foto: pensie
02 Iun 2010   •   18:02

Deputaţii din Comisia de muncă au hotărât, miercuri, să menţină valoarea punctului de pensie la suma de 732,8 lei, potrivit proiectului de lege iniţiat de Guvern, scrie Mediafax. Discuţiile despre modul de calcul al punctului de pensie se vor relua la venirea ministrului Şeitan.

S-a discutat o oră, iar, la final, concluzia: 10 voturi pentru menţinerea punctului de pensie, 9 împotrivă.

În forma Guvernului, articolul 102 alineatul 1 prevedea că "la data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei".
După ce primul alineat al articolului în dispută fost adoptat, deputaţii au hotărât să amâne alineatul 2, privind modul de calculare a punctului de pensie. Ministrul Mihai Şeitan spune că valoarea punctului de pensie "se stabileşte prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi reprezintă cel puţin 45% din valoarea salariului brut".

Alineatul 2 al articolui 102 prevede că valoarea punctului de pensie se măreşte anual cu 100% din rata inflaţiei, plus încă 50% din creşterea reală a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent.

Mai mult, româncele se vor pensiona la 63 de ani, nu la 65, cum a vrut Guvernul. Deputaţii din Comisia de muncă au decis reducerea vârstei de pensionare deşi în Legea pensiilor unice, vârsta standard era stabilită la 65 de ani atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. În sistemul de apărare, vârsta de pensionare rămâne stabilită la 60 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pensie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close