Antena 3 CNN Economic Biz News Putin nu s-a uitat la bani. Cât a costat Olimpiada de Iarnă de la Soci

Putin nu s-a uitat la bani. Cât a costat Olimpiada de Iarnă de la Soci

Putin nu s-a uitat la bani. Cât a costat Olimpiada de Iarnă de la Soci
de O.P.    |    06 Ian 2014   •   13:05

Rusia a reusit sa finalizeze lucrarile de constructie a tuturor obiectivelor destinate Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci. Dar cheltuielile au inregistrat un nivel record: 1.500 miliarde de ruble, adica 46 miliarde de dolari!
Obiectivele olimpice au fost finalizate intr-un ritm alert si, potrivit Vedomosti, pe ultima suta de metri. Conform planului initial, majoritatea urmau sa fie terminate in 2012, dar societatea Olimpstroi s-a dovedit incapabila sa respecte graficul stabilit. Astfel, la inceputul anului trecut situatia devenise oarecum catastrofala.

Printre cele mai problematice constructii s-au evidentiat trambulina pentru sariturile cu schiurile si satul pentru reprezentantii mass-media. Antrenamentele de testare a trambulinei, spre exemplu, s-au desfasurat, in primele luni ale anului trecut, fara tribune si fara drumurile de acces catre acest obiectiv. In aceste conditii, Organizatia mondiala olimpica declara, in septembrie 2013, ca, in linii mari, pregatirile pentru prestigioasa competitie sportiva sunt terminate, scrie incomemagazine.ro.

Intre timp insa, costul olimpiadei a explodat, pur si simplu: de la un buget initial stabilit la 9,6 miliarde de dolari (314 miliarde de ruble) s-a ajuns la aproximativ 46 de miliarde de dolari (1.500 miliarde de ruble). Astfel, Olimpiada de la Soci va deveni cea mai scumpa din istorie, depasind-o cu mult pe cea de la Beijing, care a costat 40 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Soci Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close