PwC: Preţul aurului va creşte cu 20% în acest an, ajungând la 2.000 dolari pe uncie

de M.Z.    |    19 Ian 2012   •   12:52
PwC: Preţul aurului va creşte cu 20% în acest an, ajungând la 2.000 dolari pe uncie Foto: yellowbagroundwallpaper.blogspot.com

Companiile miniere de extracţie estimează că preţul aurului va creşte în acest an, ajungând până la 2.000 dolari pe uncie, faţă de circa 1.600 cât este în prezent, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers (PwC), informează Mediafax.

"Având în vedere volatilitatea pieţei, inclusiv recenta scădere a preţului aurului, acele companii care au rezerve substanţiale de lichiditate şi apetit pentru achiziţii vor avea iniţiativa în 2012. Acestea vor putea să preia jucători mai mici şi mai vulnerabili la fluctuaţiile pieţei şi care au dificultăţi în a-şi asigura finanţarea", a spus Alexandru Lupea, liderul grupului de servicii pentru industria energetică, minieră şi de utilităţi al PwC România.

Nu mai puţin de 80% din companiile intervievate de PwC au spus că se aşteaptă ca preţul aurului să crească la 2.000 dolari uncia. În prezent, aurul spot se tranzacţionează la aproximativ 1.660 dolari pe uncie, potrivit Reuters.

În 2011, preţul aurului a crescut cu aproximativ 10%, însă valoarea acţiunilor companiilor miniere din indicele S&P/TSX Global Gold Index a scăzut cu 9%.

Parteneri
x close