Antena 3 CNN Economic Biz News ?Rabla? britanică: 2000 de lire pentru maşini mai vechi de 9 ani

?Rabla? britanică: 2000 de lire pentru maşini mai vechi de 9 ani

?Rabla? britanică: 2000 de lire pentru maşini mai vechi de 9 ani
Sursa foto: piata auto
14 Apr 2009   •   08:31

Englezii vor primi 2000 de lire sterline pentru a renunţa la maşinile lor vechi. În pofida rapoartelor ce pun la îndoială planul, guvernul de la Londra se pare că va oferi bani oricui va scăpa de maşini mai vechi de nouă ani, pentru o maşină nouă sau aproape nouă.

Industria auto a cerut miniştrilor să adopte măsura pentru a-i aduce pe clienţi înapoi în showroomuri după prăbuşirea pieţei auto. În Marea Britanie, înmatriculările de maşini au scăzut cu peste 30 de procente faţă de acum un an.

Deşi detaliile nu au fost făcute publice însă, presa engleză scrie că acum se lucrează la detalii. Până acum, oficialii au negociat cu industria auto pentru costul acestui ajutor, estimat la 160 milioane de lire pe an. În plus, guvernul vrea să se asigure că orice ajutor de stat nu înlocuieşte actualul discount al producătorilor.

În introducerea schemelor de ajutor financiar, executivul londonez se bazează pe experienţa Austriei, Franţei, Italiei, Portugaliei, Spaniei, Germaniei, dar şi României, unde au dus la o creştere semnificativă a vânzărilor.

Industria auto estimează că planul britanic ar putea crea cerere pentru circa 250.000 de maşini pe an.

Cu toate acestea, guvernul britanic suferă critici din partea celor care susţin că principalii beneficiari vor fi marii producători de maşini din Germania şi Franţa.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close