Antena 3 CNN Economic Biz News "Rabla" revine cu noutăţi: În program pot intra şi firmele, iar persoanele fizice pot lua maşini şi prin leasing

"Rabla" revine cu noutăţi: În program pot intra şi firmele, iar persoanele fizice pot lua maşini şi prin leasing

"Rabla" revine cu noutăţi: În program pot intra şi firmele, iar persoanele fizice pot lua maşini şi prin leasing
31 Aug 2009   •   09:46

Veşti bune pentru cei care vor să-şi cumpere maşină nouă - Programul Rabla revine. Începând de marţi, se dă startul unei noi etape a programului guvernamental menit să înnoiască parcul auto naţional. Noutatea este că, de această dată, în program pot intra şi firmele, în vreme ce persoanele fizice pot achiziţiona maşini şi prin leasing.

A treia etapă a programului ce vizează înnoirea parcului auto naţional se va desfăşura între 1 septembrie şi 11 decembrie.

Ajuns deja în al patrulea an, programul include, de această dată, şi persoanele juridice. Asta în condiţiile în care bilanţul etapelor anterioare este mai degrabă modest - doar o treime dintre cele 60 de mii de unităţi au fost vândute, până acum.

Mai precis, 20.000 de români şi-au dus rabla la fier vechi şi au cumpărat o maşină nouă cu ajutorul primei de casare, în valoare de 3.800 de lei.

Cât despre mărcile aflate în topul preferinţelor, pe primul loc se situează Dacia, urmată de Skoda şi de Ford, scrie Evenimentul Zilei.

Pe lângă accesul firmelor la program, o altă măsură menită să scoată cât mai rapid de pe piaţă cele 60 de mii de rable este şi posibilitatea achiziţionării maşinilor noi inclusiv prin credite bancare sau prin finanţare în baza unui contract de leasing, în cazul persoanelor fizice.

În plus, o singură persoană poate beneficia de mai multe prime de casare, proporţional cu numărul maşinilor mai vechi de 10 ani pe care vrea să le înscrie în programul Rabla.

Antena 3


×
Subiecte în articol: program
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close