Antena 3 CNN Economic Biz News Radiografia Europei care a înfuriat cele mai puternice state: "Există o CRIZĂ a LIDERILOR, în UE"

Radiografia Europei care a înfuriat cele mai puternice state: "Există o CRIZĂ a LIDERILOR, în UE"

Radiografia Europei care a înfuriat cele mai puternice state: "Există o CRIZĂ a LIDERILOR, în UE"
de O.P.    |    10 Iul 2013   •   06:27

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a atacat dur sistemul bancar european, dar şi pe liderii statelor din Europa în cadrul unui interviu dat în exclusivitate pentru postul de televiziune CNN.

Strauss-Kahn a avertizat că Europa nu va reveni pe creştere economică până nu va fi reformat sistemul bancar european, pe care l-a descris ca fiind extrem de bolnav.

Totodată, fostul şef FMI a declarat că există o criză a liderilor în Europa şi că nu există destui şefi pregătiţi să facă faţă provocărilor aduse de recesiune.

"Sistemul bancar din Europa este bolnav. Foarte bolnav, mai bolnav decât se crede. Dacă nu rezolvi problema bancară, nu vei reveni pe creştere economică. Dacă vrei să îţi confirm că există o criză a liderilor, aşa voi face. Ea există. Un proverb arab spune că o armată de lei condusă de o oaie va fi întotdeauna învinsă de o armată de oi condusă de un leu. Exact asta suntem noi",  a declarat fostul lider al FMI-ului.

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close