Antena 3 CNN Economic Biz News Raport. România îşi va dubla numărul turiştilor străini abia peste cinci ani

Raport. România îşi va dubla numărul turiştilor străini abia peste cinci ani

Raport. România îşi va dubla numărul turiştilor străini abia peste cinci ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Noi 2011   •   20:58

Creşte numărul turiştilor străini care vin la noi, dar cresc şi ieşirile românilor în străinătate. Ne place să mergem în vacanţă în Grecia, Italia, Spania şi Ungaria şi mai puţin să fim turişti în România. Cheltuim şi mai mulţi bani în străinătate, de şase ori mai mult decât la noi. Datele apar într-un raport despre obiceiurile turistice ale românilor.

În primele nouă luni ale acestui an, numărul turiştilor străini care au venit în România a crescut cu 16% faţă de anul trecut. Chiar şi aşa, bulgarii stau mai bine decât noi.

Cum preţurile la vecinii bulgari sunt mult mai mici decât la noi, ei au cu 50 % mai mulţi turişti faţă de noi. Potenţial avem, ne lipseşte infrastructura şi promovarea eficientă.

"Austria şi Germania reprezintă două pieţe prioritare pentru România. Deci, politica pe care o ducem din punct de vedere al marketingului este importantă în a atrage turişti din aceste două ţări", a declarat Octavian Arsene, reprezentant al Ministerului Dezvoltării şi Turismului.

Raportul despre potenţialul turistic al României arată că abia peste vreo cinci ani dublăm numărul turiştilor străini care vin la noi.



×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close