Antena 3 CNN Economic Biz News Răsturnare de situaţie pe harta Europei. "Cel mai puternic stat se va PRĂBUŞI dacă nu face asta"

Răsturnare de situaţie pe harta Europei. "Cel mai puternic stat se va PRĂBUŞI dacă nu face asta"

Răsturnare de situaţie pe harta Europei. "Cel mai puternic stat se va PRĂBUŞI dacă nu face asta"
de O.P.    |    12 Sep 2012   •   08:32

Criza datoriilor este ca un tăvălug care nu mai poate fi oprit. Harta Europei arată un fenomen îngrijorător, care demonstrează că dezastrul financiar nu este departe: niciun stat din Europa nu este ferit de datorii.

Analiştii de la The Economist au realizat "Harta datoriilor" pentru anul 2013, iar o simplă analiză a ei arată o răsturnare de situaţie. Cel mai puternic stat al UE, Germania, este la fel de îndatorat ca şi Grecia sau Portugalia.



În 2012 Germania a ajuns să aibă o datorie de 34.000 de euro pe cap de locuitor, în timp ce un grec duce în spate o povară de 37.000 de euro. Însă în anul următor, datoria grecilor va ajunge mai mică decât cea a nemţilor, un grec va avea 32.000 de euro datorie pe cap de locuitor, în timp ce germanii se menţin pe aceeaşi poziţie.

Dacă ne uităm în urmă cu ceva ani, observăm că în trecut nemții au fost mai îndatorați decât grecii, cel puțin din prisma acestui indicator. Anul 2006 a fost primul an în care datoria unui grec a fost mai mare decât a unui german.



×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close