Antena 3 CNN Economic Biz News Rata de absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Economiei, 17%. Ministrul Bode, nemulţumit

Rata de absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Economiei, 17%. Ministrul Bode, nemulţumit

Rata de absorbţie a fondurilor europene la Ministerul Economiei, 17%. Ministrul Bode, nemulţumit
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Mar 2012   •   14:34

Rata de absorbţie efectivă a fondurilor europene prin programele derulate de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri este de 17%, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Economiei, Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Principalele probleme în accesarea banilor europeni sunt achiziţiile publice şi perioadele lungi de evaluare a proiectelor, a mai spus demnitarul.

"Rata absorbţiei efective a fondurilor europene este de 17%, procent care mă nemulţumeşte. De aceea, 2012 trebuie să reprezinte anul cu cel mai înalt plafon destinat beneficiarilor. (...) Voi susţine şi voi promova personal orice măsură care ajută IMM-urile", a afirmat Lucian Bode.

De asemenea, acesta a precizat că în România peste 1.300 de IMM-uri au fost sprijinite prin programele MECMA, până în prezent, prin două programe adresate acestui sector.

"Problemele sistemice din domeniu pot fi rezolvate cu determinare. Avem oameni pregătiţi şi măsuri de eficienţă", a conchis Bode.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close