Antena 3 CNN Economic Biz News Reacţia lui Klaus Iohannis cu privire la Roşia Montană: "Nu este treaba preşedintelui. Discuţiile trebuie reluate"

Reacţia lui Klaus Iohannis cu privire la Roşia Montană: "Nu este treaba preşedintelui. Discuţiile trebuie reluate"

Reacţia lui Klaus Iohannis cu privire la Roşia Montană: "Nu este treaba preşedintelui. Discuţiile trebuie reluate"
de O.P.    |    23 Ian 2015   •   10:48

Trebuie revăzut, sunt foarte multe aspecte. Nu este treaba preşedintelui să renegocieze contractele, nici treaba preşedintelui să spună ce soluţii tehnice există, dar este treaba mea să spun că, după părerea mea, aşa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit şi să invit pe cei care sunt implicaţi, direct, să reia discuţiile", a menţionat Klaus Iohannis, vorbind despre Roșia Montană. Şeful statului a mai spus că fără o negociere bună, serioasă şi aplicată, lucrurile nu vor putea fi rezolvate, iar negocierea trebuie să aibă loc între firma care doreşte să investească şi reprezentanţii Guvernului României.

„Sunt convins că o astfel de discuţie se poate purta”, a adăugat Iohannis.

El a mai spus că, în privinţa gazelor de şist, „deja are impresia că problema se rezolvă de la sine, datorită scăderii preţului hidrocarburilor, în esenţă a petrolului".

„Lucrurile s-au schimbat radical şi deja exploatarea gazelor de şist, cel puţin în zona noastră, nu cred că mai este în zona rentabilităţii”, a spus Klaus Iohannis, precizând că tehnologia nu este nouă, dar nu a fost folosită, pentru că nu era rentabilă. Creşterea preţului petrolului a dus însă la sporirea interesului pentru acest tip de exploatare. „Impresia mea este că acum, în această etapă, interesul pentru gazele de şist este în scădere”, a adăugat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close