Antena 3 CNN Economic Biz News Rectificarea bugetară: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii şi salarii

Rectificarea bugetară: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii şi salarii

Rectificarea bugetară: 10% din fondurile ministerelor se duc la pensii şi salarii
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Aug 2010   •   08:50

Guvernul Boc taie din fondurile ministerelor pentru a putea plăti datoriile către firmele private, pensiile şi salariile. Ministerele au rămas fără 10 % din fondurile de investiţii până la sfârşitul anului pentru că trebuie acoperite alte domenii de activitate. Aşa arată proiectul primei rectificări bugetare care urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.

Guvernul va tăia prin rectificare bugetară 10% din banii de investiţii şi cheltuieli de la fiecare minister. Premierul Emil Boc spune că toţi miniştrii trebuie să-i prezinte primele 10 proiecte ca importanţă, pentru care este posibil să primească finanţare. Nu se va tăia niciun euro de la cofinanţarea proiectelor europene, a dat asigurări şeful guvernului.

Bani mai mulţi vor merge la Casa Naţională de Sănătate, dar şi la bugetul asigurărilor sociale pentru plata pensiilor.

Alte domenii pentru care statul va trebui să găsească fonduri sunt cele din zona socială. Ministerul Dezvoltării Regionale va primi, 30 milioane lei pentru materiale de construcţii dedicate zonelor distruse de inundaţii. Şi companiile de stat cu datorii la furnizori vor primi bani la rectificarea bugetară.

?Bugetul de stat va fi rectificat de Guvern săptămâna viitoare. Bugetul va fi rectificat pe o scădere economică de 1,9% în 2009 şi un deficit bugetar de 6,8% din PIB, iar cheltuielile de capital vor fi reduse cu 0,2% din PIB? a declarat Boc.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc guvern rectificare bugetara
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close