Renault vinde o participaţie deţinută la Volvo pentru 1,5 miliarde de euro

de A.M.P    |    13 Dec 2012   •   11:42
Renault vinde o participaţie deţinută la Volvo pentru 1,5 miliarde de euro Foto:themalaysianinsider.com/
Grupul francez Renault a vândut joi, printr-o ofertă privată, o participaţie de 6,5% la producătorul suedez de camioane Volvo, pentru 12,8 miliarde de doroane suedeze (1,5 miliarde de euro), fondurile urmând să fie folosite pentru reducerea datoriilor şi investiţii în Franţa, Rusia şi China.
   
În 2010, Renault cedase o participaţie de 14,5% la Volvo.
   
"Ceea ce vrea să ştie acum piaţa este dacă Renault va cheltui bani pe pierderi. Modul pozitiv de a interpreta această tranzacţie este să spunem că vor folosi fondurile pentru reducerea îndatorării, iar cel negativ ar fi utilizarea banilor pentru a susţine operaţiuni nerentabile", a declarat Philippe Houchois, analist la UBS Londra, citat de Bloomberg.
   
Producătorul francez este ultimul constructor auto care ia măsuri pentru a-şi consolida situaţia financiară, ca urmare a aşteptărilor ca piaţa europeană să se îndrepte către cea mai mare scădere din ultimii 19 ani.
   
PSA Peugeot Citroen cere garanţii pentru împrumuturi de 7 miliarde de euro de la guvernul francez, Ford închide trei fabrici, General Motors renunţă la o unitate de producţie, iar Fiat desfiinţează 1.500 de locuri de muncă.
   
Renault şi partenerul de alianţă Nissan Motor au semnat, miercuri, acordul final pentru preluarea controlului producătorului auto rus AvtoVAZ. Renault şi Nissan urmează să investească 23 miliarde de ruble (742 milioane de dolari) în companie.
   

Alegeri 2020
Parteneri
x close