Antena 3 Economic Biz News Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania

Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania

de M.Z.    |    14 Apr 2020   •   11:45
Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania
Sursa foto: Hepta

Un român care a lucrat şi anul trecut în Germania, şi s-a întors de acolo nemulţumit de banii primiţi, a plecat acum din nou să muncească în acea ţară, pentru că la noi a rămas fără serviciu, din cauza coronavirusului.

Anul trecut, Ioan a lucrat pentru prima dată în Germania, în apropiere de Munster, la o fermă care cultiva sparanghel. După aproape trei luni de muncă grea, de 10 ore pe zi fără pauză, s-a întors acasă cu mai puţin de 1.850 de euro, asta după ce din salariu îi fuseseră reţinuţi aproape 1.000 de euro pentru cazare, mâncare şi utilităţi.

„Nu a fost o experienţă plăcută”, povesteşte românul pentru Deutsche Welle

Dar, cum la noi în ţară a rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei şi a fost sunat de un intermediar şi chemat în Germania, Ioan a plecat din nou la recoltarea sparanghelului. În plus, i s-a promis de această dată condiţii mai bune şi bani mai mulţi. 

Germania are însă restricţii severe pentru lucrători. În primele 14 zile, nou-sosiţii trăiesc separat de ceilalţi şi nu li se permite să părăsească spaţiul fermei, iar hainele şi farfuriile trebuie spălate la cel puţin 60 de grade. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close