Antena 3 CNN Economic Biz News Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania

Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania

Un român care a lucrat şi anul trecut în Germania, şi s-a întors de acolo nemulţumit de banii primiţi, a plecat acum din nou să muncească în acea ţară, pentru că la noi a rămas fără serviciu, din cauza coronavirusului.

Cu câţi bani s-a întors un român, după trei luni de cules sparanghel în Germania
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    14 Apr 2020   •   11:45

Anul trecut, Ioan a lucrat pentru prima dată în Germania, în apropiere de Munster, la o fermă care cultiva sparanghel. După aproape trei luni de muncă grea, de 10 ore pe zi fără pauză, s-a întors acasă cu mai puţin de 1.850 de euro, asta după ce din salariu îi fuseseră reţinuţi aproape 1.000 de euro pentru cazare, mâncare şi utilităţi.

„Nu a fost o experienţă plăcută”, povesteşte românul pentru Deutsche Welle

Dar, cum la noi în ţară a rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei şi a fost sunat de un intermediar şi chemat în Germania, Ioan a plecat din nou la recoltarea sparanghelului. În plus, i s-a promis de această dată condiţii mai bune şi bani mai mulţi. 

Germania are însă restricţii severe pentru lucrători. În primele 14 zile, nou-sosiţii trăiesc separat de ceilalţi şi nu li se permite să părăsească spaţiul fermei, iar hainele şi farfuriile trebuie spălate la cel puţin 60 de grade. 
 

×
Subiecte în articol: Germania sparanghel coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close