Antena 3 CNN Economic Biz News România, a 13-a PUTERE ECONOMICĂ a Europei şi pe locul 30 pe plan mondial. Care sunt planurile pentru dezvoltarea ţării

România, a 13-a PUTERE ECONOMICĂ a Europei şi pe locul 30 pe plan mondial. Care sunt planurile pentru dezvoltarea ţării

România, a 13-a PUTERE ECONOMICĂ a Europei şi pe locul 30 pe plan mondial. Care sunt planurile pentru dezvoltarea ţării
de O.P.    |    29 Mai 2014   •   07:56

România trebuie să înregistreze o creştere economică de minimum 5% pe an ca să ajungă în primele 30 de economii ale lumii, în următorul deceniu. Aşa arată calculele economiştilor de la Institutul Aspen. Ei cred că se poate ajunge la această performanţă doar dacă se vor face investiţii masive în infrastructură, energie şi agricultură, scrie Agerpres citând TVR.

În anul 2025, România ar putea sa ajunge în primele 30 de economii ale lumii şi pe locul 13 în Uniunea Europeană. Economiştii Institutului Aspen au pus pe masa autorităţilor un proiect de dezvoltare a ţării.

Ei cred ca e nevoie de un fond de investiţii în infrastructură şi o bancă de dezvoltare, axată pe finanţarea IMM-urilor. Străinii sunt şi mai optimişti. Economia noastră poate creşte şi mai mult cu investiţii în energie, resurse naturale şi agricultură, acolo unde lucrează o mare parte a populaţiei.

"Creşterea economică a României poate fi 5%, poate fi 7%, poate fi chiar 10%. România este foarte bogată şi poate să profite de condiţiile avatajoase din pieţe. Ţări ca România care au reusurse naturale trebuie să le descopere şi să le exploateze la preţuri mari, iar apoi să investească banii în dezvoltarea ţării", spune Wesley Clark, fost comandat al forţelor NATO în Europa.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close