Antena 3 CNN Economic Biz News România a vândut produse militare în valoare de zeci de milioane de euro. Tranzacţiile, încheiate cu cele mai mari puteri ale lumii şi cu ţările musulmane

România a vândut produse militare în valoare de zeci de milioane de euro. Tranzacţiile, încheiate cu cele mai mari puteri ale lumii şi cu ţările musulmane

România a vândut produse militare în valoare de zeci de milioane de euro. Tranzacţiile, încheiate cu cele mai mari puteri ale lumii şi cu ţările musulmane
Sursa foto: Foto: www.military-today.com
18 Oct 2013   •   08:46

Produsele industriei de armament românesc au mare căutare la export.  În perioada octombrie-decembrie 2012, România a vândut produse militare în valoare de zeci de milioane de euro. Tranzacţiile au fost încheiate cu cele mai mari puteri ale lumii dar şi ţări musulmane, zguduite de luptele interne pentru putere.

Principalele exporturi s-au îndreptat către Statele Unite. Prima putere a lumii a cumpărat de la noi armament în valoare de aproximativ 25 de milioane de dolari. Proiectile reactive, bombe de calibru 60 mm, muniţie de calibru mic, mitraliere anztiaeriene, puşti de asalt, puşti mitralieră, pistoale automate, lovituri antitanc, componente pentru aeronave şi multe altele.

Din cealaltă parte a lumii, în plin război civil, Republica Democrată Congo, a cumpărat de la noi armament în valoare de peste jumătate de milion de dolari. Muniţie pentru mitralieră, aruncător de calibru 82 mm şi puşti cu lunetă sunt doar câteva dintre produsele cumpărate. 

În plină criză egipteană, guvernul de la Cairo se aproviziona tot de la noi cu pistoale, mitraliere şi muniţie în valoare de aproximativ 3,4 milioane de dolari.

În schimb, Azerbaidjanul a cumpărat componente pentru arme de calibru mic şi ţevi pentru mitralieră de peste jumătate de milion de dolari. 

Puţin mai mult a cheltuit Germania: 3, 5 milioane de dolari pentru 3 aeronave, puşti, lunete, şi încărcătoare.  Franţa sărit de pragul de 5 milioane de dolari făcând cumpărături similare cu ale nemţilor în timp ce   Marea Britanie a luat de la noi armament şi componente de aproximativ 14 miliaone de dolari.

Asta în timp ce Israelul, de exemplu, a cumpărat de aproximativ 17 milioane de dolari bombe, torpile, rachete dirijate, vehicule terestre şi componente pentru acestea sau aruncătoare de grenade.





×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close