Antena 3 CNN Economic Biz News România ajută la majorarea capitalului Băncii de Investiţii. Vom da peste 52 mil euro, până în martie 2013

România ajută la majorarea capitalului Băncii de Investiţii. Vom da peste 52 mil euro, până în martie 2013

România ajută la majorarea capitalului Băncii de Investiţii. Vom da peste 52 mil euro, până în martie 2013
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    10 Oct 2012   •   20:33

România va contribui la majorarea capitalului Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu o sumă de peste 52 de milioane de euro, bani care vor fi viraţi într-o singură tranşă, până pe 31 martie 2013, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care România se aliniază propunerii Consiliului European de creştere a capitalului subscris şi vărsat la BEI cu zece miliarde de euro.

"Decizia trebuie luată de consiliul guvernatorilor BEI, alcătuit din miniştrii de finanţe ai statelor membre, iar intrarea sa în vigoare ar trebui să se petreacă cel târziu la data de 31 decembrie 2012. Decizia de majorare a capitalului BEI a fost luată în scopul de a consolida cerinţele de capital ale acesteia, precum şi de a creşte capacitatea sa totală de creditare", a explicat Zaharescu, potrivit Agerpres.

Conform deciziei consiliului guvernatorilor, România va contribui cu suma de 52.395.000 de euro, sumă ce va fi plătită într-o singură tranşă, până pe 31 martie 2013, a adăugat reprezentantul Guvernului.



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close