Antena 3 CNN Economic Biz News România ar putea să rămână fără fondurile europene

România ar putea să rămână fără fondurile europene

România ar putea să rămână fără fondurile europene
Sursa foto: fonduri europene
27 Mai 2009   •   10:25

Consiliul European ar putea decide să taie fondurile României. Măsura, fără precedent împotriva unui stat membru al Uniunii Europene, ar putea fi justificată de lipsa de coerenţă a guvernării, neîndeplinirea angajamentelor faţă de Uniunea Europeana, dar şi de problemele economice cu care se confruntă ţara noastră.

Surse din Comisia Europeana au declarat, pentru ziarul Financiarul,că există politicieni influenţi în Parlamentul European, care pun foarte serios problema sistării fondurilor europene, destinate României.

În cazul în care reprezentanţii României în Parlamentul European, precum şi din alte instituţii europene nu vor putea combate acest curent de opinie, economia româneasca ar putea să rămână fără resurse financiare vitale.

Cu puţin timp în urmă, în cadrul unui interviu acordat ziarului Financiarul, comisarul european Leonard Orban a declarat că indisciplina fiscală de care a dat dovada guvernarea Tăriceanu ar putea determina pierderea finanţărilor directe pentru investiţii în infrastructura de mediu şi transporturi în valoare de patru miliarde de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fonduri europene
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close