Antena 3 CNN Economic Biz News România are a treia cea mai mare rată a inflaţiei din UE şi cel mai redus ritm de creştere a producţiei

România are a treia cea mai mare rată a inflaţiei din UE şi cel mai redus ritm de creştere a producţiei

România are a treia cea mai mare rată a inflaţiei din UE şi cel mai redus ritm de creştere a producţiei
14 Iul 2010   •   13:57

Potrivit datelor prezentate de Eurostat, miercuri, România a înregistrat în luna iunie a treia cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, pe fondul unei scăderi a indicatorului în UE de la 2% la 1,9%, iar în zona euro de la 1,6% la 1,4%.

Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost înregistrate în iunie în Irlanda (-2%), Letonia (-1,6%) şi Olanda (0,2%), iar cele mai ridicate în Grecia (5,2%), Ungaria (5%) şi România (4,3%).

România a reuşit să "le ia faţa" multor altor ţări din Uniunie şi în ceea ce priveşte ritmul de creştere a producţiei industriale, care a înregistrat cel mai redus nivel, de numai 2,7%, în condiţiile în care numai două state membre au raportat scăderi, iar indicatorul a urcat în blocul comunitar cu 9%.

Producţia industrială a crescut în toate statele membre cu excepţia Greciei (-6,3%) şi Bulgariei (-1,7%). Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate de Estonia (17,2%), Luxemburg (13,5%), Suedia (13,4%), Letonia (13,2%) şi Germania (13,1%), iar cele mai reduse în România şi Danemarca, ambele cu 2,7%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inflatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close