x close

România, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcții din UE

17 Sep 2015   •   13:13
România, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcții din UE Foto: Agerpres

Slovacia și România au avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în iulie 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele prezentate joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat), informează Agerpres. La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au urcat în iulie cu 2,3%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,8%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri în Slovacia (23,4%), România (15,1%) și Cehia (14,1%) iar cele mai semnificative scăderi au fost în Slovenia (minus 14%), Franța (minus 3%) și Marea Britanie (minus 2,3%).

În iulie 2015, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de 0,7% în Uniunea Europeană și de 1% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri în Suedia (4,2%), Germania (3,2%), Polonia (2,2%), Cehia (1,9%) și România (1,4%) iar cele mai mari scăderi au fost în Ungaria (minus 3%), Slovenia (minus 2,8%) și Marea Britanie (minus 1,3%).


Citeşte mai multe despre:

Eurostat Slovacia Romania constructii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati