Antena 3 CNN Economic Biz News România dă 20 de milioane lei pentru a fi consiliată economic. De la cine va primi sfaturi Consiliul Concurenţei

România dă 20 de milioane lei pentru a fi consiliată economic. De la cine va primi sfaturi Consiliul Concurenţei

România dă 20 de milioane lei pentru a fi consiliată economic. De la cine va primi sfaturi Consiliul Concurenţei
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    05 Iun 2012   •   10:06

Banca Mondială va acorda consultanţă Consiliului Concurenţei, pentru eficientizarea activităţii, în baza unui contract de aproape 20 de milioane lei (circa 4,44 milioane euro), finanţat în proporţie de 85% cu fonduri europene nerambusabile.

"Prin acest proiect ne propunem atât consolidarea Consiliului Concurenţei ca instituţie-cheie a administraţiei centrale, cât şi îmbunătăţirea acţiunilor noastre în vederea realizării misiunii de a contribui la funcţionarea eficientă a sectoarelor economice româneşti, în beneficiul consumatorilor" a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit Mediafax.

Contractul a fost încheiat de Consiliul Concurenţei în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului şi Banca Mondială, instituţia internaţională urmând să acorde consultanţă în domeniul analizei operaţionale specifice concurenţei, se arată într-un comunicat al instituţiei de la noi.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi vizează, în principal, creşterea rolului Consiliului Concurenţei în elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenţă, promovarea practicilor europene în domeniu şi consolidarea capacităţii administrative a autorităţii de concurenţă.

Finanţarea nerambusabilă, de 85% din valoarea proiectului, va proveni de la Fondul Social European, iar restul reprezintă fonduri naţionale.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close