Antena 3 CNN Economic Biz News România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini. Ce loc ocupăm în topul celor mai atractive state din lume pentru investiţiile în energie eoliană

România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini. Ce loc ocupăm în topul celor mai atractive state din lume pentru investiţiile în energie eoliană

România, din ce în ce mai atractivă pentru investitorii străini. Ce loc ocupăm în topul celor mai atractive state din lume pentru investiţiile în energie eoliană
Sursa foto: Foto: ewea.org
29 Noi 2012   •   10:39

România se află pe locul 10 în topul celor mai atractive state din lume pentru investiţiile în energie eoliană. Clasamentul cuprinde 40 de ţări printre care şi Statele Unite, Germania, China şi Marea Britanie.

Polonia este singurul stat din fostul bloc comunist care se plasează şi el în primele zece poziţii din ierarhie, arată raportul Renewable Energy Country Attractiveness Indices, lansat astăzi de Ernst & Young şi prezentat de Mediafax.

De asemenea, România îşi păstrează locul 13 în topul referitor la toate formele de energie regenerabilă.

Poziţia excelentă a României, atât în topul energiei eoliene, cât şi în topul general, este determinată de mediul favorabil de reglementare care a condus la investiţii substanţiale mai ales în proiecte de energie eoliană.

O dovadă în plus este creşterea spectaculoasă a capacităţilor de energie eoliană instalate într-un singur an. Dacă în septembrie 2011, România avea 623 MW instalaţi, în septembrie 2012 capacitatea crescuse deja la 1.440 MW.

Referitor la energia solară, evoluţia a fost mai puţin spectaculoasă, ţara noastră ocupând locul 24 în ultimul raport, alături de Canada şi Ucraina.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructura şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.












×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close