Antena 3 CNN Economic Biz News România, din nou GRÂNARUL Europei. Cifrele din spatele unui an agricol foarte bun

România, din nou GRÂNARUL Europei. Cifrele din spatele unui an agricol foarte bun

România, din nou GRÂNARUL Europei. Cifrele din spatele unui an agricol foarte bun
de O.P.    |    04 Dec 2013   •   06:28

 Avem toate şansele să fim din nou grânarul Europei. Am încheiat un an agricol foarte bun, iar producţia ne plasează în topul ţărilor cu cele mai bogate recolte.

Avem cea mai mare producţie de floarea soarelui din toată Uniunea Europeană. Am recoltat două milioane de tone. În top urmează vecinii bulgari cu 1,8 milioane de tone.

Ocupăm un loc de onoare şi la producţia de porumb . Suntem pe locul doi în top, cu un total de peste 10 milioane de tone. Producţia locală a fost depăşită doar de Franţa, unde s-au strâns 15 milioane de tone.

Suntem printre cei mai mari exportatori de bovine. Ocupăm locul trei în Uniunea Europeană. Exportăm animale de 41 de milioane de euro. Franţa şi Spania conduc, însă, topul.

Şi la producţia de cartofi stăm bine. Anul acesta am ieşit pe locul 6 în Uniune, cu un total de peste 3 milioane de tone. Pe primul loc este Germania, cu 9,3 milioane de tone.

Pe scurt, suntem la loc de cinste la capitolul agricultură. România a ieşit pe locul 8 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte valoarea de producţie agricolă, cu un total de 14,4 miliarde de euro . Primele trei locuri sunt ocupate de Franţa, cu 77 de miliarde de euro, Germania - cu 54 de miliarde şi Italia - cu 48 de miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: agricultura
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close